Professionals de l'enginyeria catalana es troben a Graz

La Comissió Internacional d'Enginyers Industrials de Catalunya (CEW), en col·laboració amb la Càtedra EIC-UPC, va organitzar una trobada per a professionals catalans de l'enginyeria i altres camps el passat dimarts 27 de febrer a Graz (Àustria)

La trobada, que es va desenvolupar en un ambient distès, va permetre a totes les persones participants connectar amb altres experts de l'enginyeria i professionals catalans residents a Graz per intercanviar experiències acadèmiques i professionals, així com per comentar les seves principals inquietuds. La trobada va tenir lloc al local Herzl Weinstube, al centre de la ciutat. A l'acte hi va assistir Daniel Garcia-Almiñana, director de la Càtedra "Enginyeria i Empresa", que va constatar que una de les principals problemàtiques dels presents havia estat tenir la documentació en ordre al país. També van assistir un antic estudiant de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) i dos de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), a més de professionals vinculats al sectors STEAM.

Garcia-Almiraña ha assegurat que la jornada va generar "caliu de grup", va generar sinergies molt positives entre les persones assistents i tothom va coincidir que la iniciativa havia estat "molt encertada". A més a més, alguns dels assistents formen part del casal català de Graz, que reuneix catalans i catalanes a la ciutat i que recentment ha entrat a formar part oficialment de les comunitats catalanes a l'estranger.

Aquest tipus de jornades, a més de facilitar un espai per a conèixer professionals, serveix per compartir consells pràctics i donar la benvinguda a aquelles persones que acaben d'arribar a la ciutat.