Celebració del dia de l'espai a Múnic

Aprofitant l'efemèride del primer vol espacial realitzat per Yuri Gagarin el 12 d'abril de 1961, Múnic es prepara per a celebrar el seu primer Space Day, dia de l'espai. Organitzat pel Departament de Sistemes de Suport Vital a l'Espai de la Universitat Tècnica de Munic i l'associació Yuris Night Deutschland, aquest esdeveniment promet ser una jornada plena d'emoció i aprenentatge sobre l'exploració espacial.

La professora Dra. Gisela Detrell, cap del Departament de Sistemes de Suport Vital a l'Espai, ha estat una de les principals impulsores d'aquesta iniciativa. Amb la participació de diversos astronautes de l'Agència Espacial Europea (ESA), aquesta celebració pretén consolidar Múnic com un punt de referència en l'exploració espacial i la innovació tecnològica al servei de l'exploració de nous horitzons.

Entre les diverses activitats programades es troben les presentacions de les astronautes de reserva de l'ESA Nicola Winter i Amelie Schoenenwald, que parlaran sobre com esdevenir astronauta. A més, els assistents tindran l'oportunitat de participar en activitats pràctiques com volar en una càpsula Soyuz o fer un recorregut al voltant de l'Estació Espacial Internacional mitjançant realitat virtual.

El Space Day Munic 2024 tindrà lloc el 13 d'abril a la Facultat d'Enginyeria Aeroespacial de la Universitat Tècnica de Munic, situada a Lise-Meitner-Straße 9, a Ottobrun. Les activitats estan programades des de les 12h fins a les 18h i estan obertes a tots els públics.

No cal inscripció prèvia, tothom està convidat a unir-se a aquesta celebració única dels viatges espacials i l'exploració del cosmos. El nucli de Catalan Engineers Worldwide de Múnic s'ha sumat a aquest esdeveniment i convida els seus membres a participar-hi i gaudir d'una jornada dedicada a l'espai i la ciència. 

>>Més informació